Gebruik bovenstaande knop om per e-mail nadere informatie te krijgen, of (ook leuk!) uw commentaar en/of suggesties op deze site te geven.

 

Generatie 1

I
Willem Jacobsz Loenen.
Geb. plm. 1430. Gehuwd Fie Backers Costerzoen. In 1463 verscheen de priester van Vreeland voor het gerecht van Loosdrecht, waarbij hij een stuk land van het Vrouwenaltaar van Vreeland in pacht gaf aan Willem en zijn vrouw.
Dat land lag dicht bij het kasteel van Mijnden. De eventuele bastaard van een heer van Mijnden
zal in dezelfde omgeving een stuk land van zijn vader gekregen hebben voor het onderhoud van moeder en kind. Deze Willem breidde zijn land uit. Uit latere akten blijkt dat Loenens land bezaten Ďbij dat schut bey Mienden,' d.w.z. bij de Mijndensesluis (naast het voormalig kasteel gelegen) en mede op dit gegeven werden bovenstaande conclusies gebaseerd. Wat zijn echtgenote betreft: in de 14 eeuw had de ambachtsheer van Loosdrecht de kant van Jacoba van Beieren (de Hoekse partij) gekozen tijdens de Hoekse en Kabeljauwse twisten. De bevolking volgde hun ambachtsheer. Ze betaalden ook geen belasting meer aan de landsheer. In 1435 vorderde Philips van BourgondiŽ hun achterstallige belastingen op. De namen zijn bekend gebleven; onder hen Fie's vader: Backer Costers zoon. Bron: archieven Hof van Holland in het Nationaal Archief Den Haag.
Kind:
1. Jacob, geb. plm. 1475.
Volgt II.

__________________________________________________________________________________________________________

Home

Gen. 0     Gen. 2     Gen. 3     Gen. 4     Gen. 5     Gen. 6     Gen. 7

  Gen. 8     Gen. 9     Gen. 10     Gen. 11     Gen. 12     Gen. 13     Gen. 14 

Gen. 15     Gen. 16